Blog > Komentarze do wpisu

potrawka z serduszek kurzych

SKŁADNIKI

1 kg serduszek kurzych

0,5 kg pieczarek

200 mil mleka kokosowego

100 g śmietany 18%

biała część z 1 pora

1 łyżka octu winnego lub jabłkowego

sól

pieprz

przyprawa uniwersalna

Do garnka wlać wodę z łyżką octu zagotować włożyć serca i gotować do miękkości.

Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i wrzucić potrojonego pora. Smażyć ok 5 min. Następnie dodać umyte i pokrojone w kostkę pieczarki  posolić i dusić kolejne 10 min aż puszczą sok. Dodać ugotowane serduszka, wlać mleczko kokosowe i śmietanę. Przyprawić pieprzem, przyprawą uniwersalną i dusić kolejne 30 min.

 

 

wtorek, 25 lutego 2014, aneta.deptula

Polecane wpisy

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne