Blog > Komentarze do wpisu

roladki schabowe

SKŁADNIKI

1 kg schabu

1 duża pier¶ z kurczaka

1 kulka mozzarella

200 g suszonych moreli

zioła prowansalskie

pieprz

sól

olej do smażenia

3 jajka

1/4 szk mleka

bułka tarta

 

 

 

 

Schab i pier¶ z kurczaka nacieramy przyprawami i odstawiamy na 1 godz w chłodne miejsce.

Zamarynowany schab kroimy w cienkie plastry a następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem.

Pier¶ z kurczaka kroimy w 5 cm kostkę. Każdy kawałek wkładamy do foliowego woreczka i delikatnie rozbijamy. Schabowych z kurczaka powinno być tyle samo sztuk co schabowych wieprzowych.

 

Wykonanie.

Na rozbity kotlet schabowy, kładziemy kotlet z piersi kurczaka. Przy jednym brzegu układamy kr±żek sera mozzarella i na niego suszon± morelę. Dokładnie zwijamy i formujemy zgrabn± roladkę.

Spinamy wykałaczk±.

Rozgrzewamy olej na patelni.

Jajka roztrzepujemy z mlekiem.

Na osobny talerz wysypujemy bułkę tarta.

Każd± roladkę namaczamy w masie jajecznej następnie w bułce tartej i koleinie w masie jajecznej.

Tak przygotowane kładziemy na rozgrzany olej smażymy na złoty kolor po 1-2 min z każdej strony.

Następnie przekładamy roladki na blachę wyłożon± papierem do pieczenia.

Zapiekamy 40 min w 150-160 stopniach.

 

 

 

 

 

 

 

niedziela, 09 marca 2014, aneta.deptula

Polecane wpisy

Komentarze
Go¶ć: Magda C., *.chomiczowka.waw.pl
2014/03/09 09:34:24
Super roladki schabowe, mniam! :)
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne