Blog > Komentarze do wpisu

mus truskawkowy

SKŁADNIKI

2 kg truskawek

1 i 1/2 szkl cukru

1 czubata łyżka żelatyny

 

 

 Truskawki umyć, odszypułkować, zasypać cukrem  i zostawić  na kilka godz  w temperaturze pokojowej.

Po ok 10-12 godz truskawki wraz z powstałym syropem przełożyć do garnka, zagotować. Zaraz po zagotowaniu wyłączyć gaz dodac żelatynę i dokładnie wymieszać.

Odstawić do wystygnięcia.

Mus idealnie nadaje się co ciast i zimnych deserów.

 

wtorek, 03 czerwca 2014, aneta.deptula

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Magda C., *.chomiczowka.waw.pl
2014/06/30 21:57:13
Idealny do ciast i deserów a najlepiej lodów :)
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Odszukaj.com - przepisy kulinarne